VILLA NIPASHOVI

Tahko är en av de mångsidigaste och starkast utvecklande aktivitetsområden i Finland. Tahko ligger i hjärtat av landet, 435 km från huvudstaden Helsingfors. Området är nära beläget staden Kuopio där också det närmaste flygfältet finns. Närmaste tågstationen finns ungefär 40 km från Tahko och behändigt är också att komma fram med buss.
Villa Nipashovi är byggt invid Syväri sjön som sträcker sig till det nära varande Tahkos aktivitetsområdet. Där finns det möjligheter att utöva eksotiska aktiviteter och njuta av den lugna finska landsbyn.

VILLAN


Nipashovi i december 2005

Villan är ett lyxigt timmerhus på över 300 m2 i tre våningar. Tillsammans med villan finns en skild strandbastu på 20 m2 med en brygga till sjön. Förutom dessa finns ännu 200 m2 takskyddad terass, solterass på 36 m2 och ett 48 m2 spelområde. Mer utrymme behövs nog inte.

Villan uppvärms av bekvämt golvvärme och ekonomiska värmepumpar. Dessa pumpar kyler luften ner under sommaren.

Källarvåningen
Källarvåningen är ägnad för rekreation.På vintern kan du göra service på dina skidor i ett välupphållet skidservicerum. En skidbänk och ett strykjärn finns till ditt förfogande och om du behöver skidvax eller klister, vänligen be oss om det. Du kan naturlihtvis också låta proffsen i Tahko göra vallningen för dig.

Efter att ha skidat kan du göra klädservice med att tvätta din byk i maskin eller torka dina skidskor och kläder i torkskåpet. Om du vill, kan du stryka dina kläder efteråt.

Den stora el-bastun och baren är källarvåningens pärlor. Efter bastun kan du skämma bort dig med ett skönt bad i jacuzzin och när du är färdig med det ytliga, kan du grilla i spisen eller se en film i den högklassiga hemteatern från en 32" skärm.

för musen över bilden

.

Första våningen
Första våningen är var det händer. Vardagsrummet bildar tillsammans med det stora matrummet ett perfekt område för möten och skolningar. Den mjuka luftkonditioneringen garanterar trivseln vare sig den är arbets- eller fritidsinriktad. Du har till ditt förfogande en  50” flatrutad TV, ett hemteater system, en dvd -spelare, video, kabelkanaler, en bredbandslinje, papper och pennor. Det går att i ett möte koppla flera datorer trådlöst med varandra, för en WLAN finns att användas. Du kan också göra presentationer (powerpoint, dia, video/audio) genom den flatrutade TVn. Också på din fritid kan du resa runt världen med bredbands linjen som du får använda.

för musen över bilden

Det höga vardagsrummet är villans hjärta. Här bringar du tiden om du önskar värdetid. Bara du bestämmer om du vill sitta bredvid spisens eld eller vid hemteatern, eller göra båda samtidigt. Den högklassiga hemteatern i sig räcker för att hålla dig inomhus resten av tiden.

Då du blir hungrig, kan du anlita dig kvalitets köket med full utrustning. Det finns kylskåp, frys, micro och el-spis. En blick in i skåpen visar en fullständig 48 personers servis. Naturligtvis finns det också en brödrostare och en kaffekokare. Om du inte vill äta på restaurang, kan du alltid använda dig av raquelette eller fondue utrustningarna.

Det enorma matbordet är för 14 personer och om det behövs till, kan det ordnas. I första våningen finns tre trivsamma dubbelrum och en stor uteterass med spis för att t.ex. ha en romantish grillkväll.

Vinden
Översta våningen är vinden som är fridlyst för folk som vill vila. Tre stycken dubbelrum garanterar en god sömn.

för musen över bilden

Naturligtvis finns det egen toalett i varje våning.


STRANDBASTUN

Den trävärmade strandbastun kan du använda på sommartid och vid behov även på vintern. Den 20 m2 bastun med den 10 m2 terassen ligger bara 7 meter från vattnet. För övernattare finns det två sängar i bastubyggnaden.

för musen över bilden


JÄTTEBALJAN OCH TERASSERNA

Upplev något speciellt med att bada i den gigantiska ångande baljan, fast varje dag om du vill.
Baljan värms med träd och bada kan samtidigt 8 personer.


Detta är ett ypperligt alternativ för den som av någon orsak inte vill ta ett dopp i vaket.

Hur vädret än är, hålls du torr på den takbetäckta 200 m2 terassen.
 
Solterassen med badstolarna kan användas i olika tillfällen..